”Mukavuus ei tarkoita epätaloudellisuutta”

Liikkuminen ja kuljetukset aikanamme ovat muutoksen tarpeessa. Polttoaineiden hinnat nousevat jatkuvasti samalla kun pyrimme jatkuvasti hillitsemään ilmastonmuutosta vähentämällä fossiilisten polttoaineiden käyttöä. Me Audivision Oy:ssä teimme laskelmamme ja johtopäätöksemme melko lailla vastoin yleistä trendiä pienentää kuljetusyksiköitä ja kuljetuskalustoa.

Mikä sitten on taloudellista ja ekologista?

Otamme mallia logistiikka-alalta yleensä. Emme näe pienempiä rekkoja, junia tai laivoja. Päinvastoin näemme koko ajan suurempia yksiköitä. Liikenteessä keskittäminen kannattaa. Kun kiertuetuotannon kriittinen massa täyttyy, on keskitetty kuljetusratkaisu ylivoimaisesti kokonaisedullisin. Otetaan niin pitkä bussi kun laki sallii, varustetaan se riittävällä tavaratilalla ja matkustajapaikoilla, voidaan yhdistää parhaassa tapauksessa neljän tai viiden pienemmän auton matkustajat ja tavarat. Samalla minimoidaan ajorasite joka henkilökunnalle kertyy ja kaikki ovat oikeissa töissään virkeitä ja motivoituneita.

”Kun aikaa kuluu matkustamiseen, on se parempi käyttää vaikka nukkuen tai etätöissä läppärillä”

On tanssittava kun soitto soi. Kun keikkaa on, sinne pitää mennä. Kovaa hommaa ja pitkiä päiviä. Elämästä voi tehdä vaikeaa monella tavalla, mutta pienessä autossa nököttäminen kannattaa jättää heille joilla ei ole vaihtehtoa. Kun aikaa kuluu matkustamiseen, on se parempi käyttää vaikka nukkuen tai etätöissä läppärillä.

”Keikalta kotiin”

Keikka on ohi ja kotiin on matkaa satoja kilometrejä. Hotelliin siis? Ei välttämättä. Suihku keikkapaikalla ja suoraan nukkumaan bussin omaan sänkyyn: Heräät kotipihalla ja olet valmis uuteen päivään perheen tai harrastusten parissa heti aamusta. Samalla säästyi pitkä penni hotellikuluja.

CO2 päästöt = 0 ?! Kyllä.

Kaikki ajoneuvomme kulkevat tilaajan niin halutessa hiilineutraalisti biojätteistä valmistetulla dieselillä lähes yhtä edullisesti kuin normaalilla dieselillä. Tehkää perässä 🙂